Nieuwsbrief april 2018

Proeverij 14 mei 2018; staat deze al in uw agenda!

Zoals in de eerdere nieuwsbrief aangegeven waren er vorig groeiseizoen veel problemen in het voorjaar 2017, in diverse wijngebieden, zowel binnen Europa als daar buiten. Dat betekent een mindere oogst en dus ook hogere prijzen. Het is daarom de kunst om toch mooie wijnen te zoeken die betaalbaar zijn.

Op de proeftafel tijdens de proeverij van 14 mei a.s. staan mooie en zuivere Sauvignon Blanc en Chardonnay’s. De eerste zonnestralen zijn eindelijk losgelaten en we verwelkomen het voorjaar 2018 als nooit te voren. De 1e asperges zijn al geproefd en de wijnen op de proeftafel passen uitstekend bij dit “witte goud”. U hoeft natuurlijk niet te wachten tot 14 mei a.s. om hiervan te kunnen genieten. Dus neem gerust contact op om alvast eerder te kunnen genieten van een mooie wijn – spijs combinatie.

Stuivende Prosecco Beautiful Wines heeft al langer de Bepin de Eto Prosecco in haar assortiment maar ……… nu heeft Beautiful Wines ook de beschikking over een Rosé Prosecco van dit zelfde huis. Heerlijk als aperitief maar vooral een zeer goede begeleider bij een zomerse salade.

Chardonnay Ice (demi-sec) Zoals aangekondigd schenkt Beautiful Wines bij binnenkomst bij de proeverij Chardonnay Ice; een sprankelende mousserende wijn met hieraan toegevoegd 2 ijsklontjes! Dit als tegenhanger van de altijd zwaardere Champagnes met hogere restsuikers. Beautiful Wines is nieuwsgierig hoe u dit gaat ervaren.

Rosé Van het huis Arthur Metz heeft Beautiful Wines dit jaar gekozen voor een stuivende minerale rosé gemaakt van de Pinot Gris druif. Een uitstekende begeleider van maaltijdsalades. Natuurlijk zijn ook de mooie rose’s van Paul Mass beschikbaar evenals de bekende en alom geprezen AIX Provence.

Top wijnen Voor de echte liefhebber heeft Beautiful Wines beslag weten te leggen op de zeer mooie Moillard Grivot Puligny Montrachet en Nuits Saint Georges 1 er Cru Les Vallerots.

BBQ Voor de BBQ beschikt Beautiful Wines over de mooie Primitivo, Wente Zinfandel en de heerlijke Cabernet Sauvignon uit de Lanquedoc.

 

Beautiful Wines heeft, net als u, zin in het voorjaar en kan niet wachten op de zomer met lichtere wijnen. Wijnen die soepel te drinken zijn en prima de maaltijd begeleiden, maar ……. ook prima drinkbaar op het terras, in de tuin op een lange zwoele avond.

Wij zien u graag op 14 mei a.s. bij Kookstudio Ikook aan de Helvoirtseweg in Vught. We starten zoals gewoonlijk vanaf 18.30 uur. Wilt u uw vrienden en/of kennissen ook mee laten genieten van deze proeverij, stuur deze nieuwsbrief dan gerust door.

Wilt u nu al genieten van de mooie wijnen van Beautiful Wines aarzel niet om contact op te nemen (06-53382308) of neem alvast een kijkje op de website www. beautifulwines.nl

Tot 14 mei a.s.

 

Met wijngroeten, Jos Timmermans

Geplaatst in Nieuwsbrief