Val de Vid Condesa Eylo Rueda Verdejo

Bodegas Val de Vid – Condesa Eylo Rueda Verdejo

€ 8,83


(Bestellen per 6 flessen)
Categorieën: , , .

Productbeschrijving

Het Rueda gebied heeft de afgelopen jaren een enorme vooruitgang geboekt en is een goed voorbeeld van de groei die we de afgelopen jaren hebben gezien in de Spaanse wijnindustrie. Van oudsher stond Rueda bekend om haar geoxideerde sherryachtige wijnen gemaakt van de lokale Verdejo druivensoort. Vandaag de dag echter speelt deze druivensoort een belangrijke rol bij het moderniseringsproces van het beeld dat bestaat over Spaanse witte wijnen.

Bodegas Val de Vid is opgericht in 1996 en in januari 2005 werd de wijnmakerij gemoderniseerd. De Bodegas bevinden zich in het stadje Serrada gelegen in de provincie Valladolid, ongeveer acht kilometer van Rueda. De Bodegas bezitten verder 20 hectare aan wijngaarden met 18 jaar oude Verdejo wijnstokken. Het merendeel (80%) wordt geconsumeerd in Spanje, 20% wordt geëxporteerd.

De Condesa Eylo Verdejo is strogeel van kleur met groene tonen en herbergt de intense en uitgesproken tonen van de Verdejo Druif. De wijngaard ligt op ongeveer 800 meter boven de zee spiegel en de daarmee gepaarde koele zomernachten dragen tevens bij aan het uitgesproken aroma. Dit is een witte wijn met karakter, gul van smaak, vol groene appels en een aangenaam nootachtig accent. Super bij salades en visgerechten, gekoeld serveren.

Klik hier voor de catalogus.