Cava Mont Marcal Extremarium Rosada

Cava Mont Marcal Rosado Extremarium

€ 13,95


(Bestellen per 6 flessen)
Categorieën: , , .

Productbeschrijving

Penedes ligt ten zuidwesten van Barcelona en is het grootste en belangrijkste wijnbouwgebied van Catalunya. In Penedes zijn vele druivensoorten toegestaan en men is ook zeker niet bang om te experimenteren en dit gebeurt dan ook op grote schaal.Mede hierdoor groeit de reputatie van Penedes nu snel. De witte wijnen en de rosado’s zijn door moderne technieken erg in kwaliteit gestegen.Penedes is echter nog steeds het meest bekend door de productie van Cava (mousserende wijn). Mont Marcal heeft op het gebied van Cava absoluut een naam hoog te houden (ze zijn de 3e producent van Spanje).Eigenaar Manuel Sancho en zijn dochters weten bijna jaarlijks de kwaliteiten weer te verbeteren door hun goede organisatie en investeringen in nieuwe technologieën.

De Extremarium Rosado is voor 100% gemaakt van Pinot Noir, een druivensoort die niet goed bestand is tegen hitte, vochtigheid en vrieskou. Mont Marcal vraagt bij deze wijn dan ook een topprestatie van haar wijnmakers. De Extremarium Rosado is helder kersenrood van kleur met een enkele violette tint. De mousse is genereus, fijn en blijft lang in het glas. In de neus intense tonen van wilde frambozen, bramen, aardbeien en bloemige noten van rozenblaadjes en lelie. De smaak is romig, intens en aangenaam met veel fruit (kersen, watermeloen) en frisheid op het palet.

Heerlijk droge Cava met een feestelijke rosékleur. Het rijpe fruit van kersen en bessen zorgt voor extra karakter dat zich uitstekend verdraagt met lichte voorgerechten van vis en schaaldieren. Gemaakt van Trepat druiven.

Klik hier voor de catalogus.