Domaine Pollier Pouily Fuisse ac Vileilles Vignes

Domaine Pollier Pouilly Fuissé

€ 18,42


(Bestellen per 6 flessen)
Categorieën: , .

Productbeschrijving

Pouilly Fuissé wordt gerekend tot een van de betere en bekendste witte wijnen van de Bourgogne ( hoort bij de Maconnais ). Het is de ster van de streek. Met een eigen appellatie sinds 1936 is dit een van de oudsten van de Bourgogne. De wijngaarden van Pouilly Fuissé worden gedomineerd door twee stijl oprijzende rotswanden ( Solutre en Vergisson ), die de wijngaarden een beschermende ligging geven. Bovendien liggen de wijngaarden in een serie kleine, natuurlijke amfitheaters, waardoor ze optimaal liggen t.o.v. de zon.

Het Domaine Pollier is al sinds 4 generaties in handen van de familie Pollier en is gelegen in het hart van het stadje Fuissé. Het domein beslaat slechts 8 ha in zowel St.Veran als Pouilly Fuissé. Net als bij het overgrote deel van de goede witte Bourgognes is de druif Chardonnay bij wet vastgelegd voor de productie van Pouilly Fuissé en St.Veran.

Domaine Pollier is een bedrijf dat nog zeer traditioneel te werk gaat en mede daarom kunnen hun wijnen gemakkelijk tussen de vier en acht jaar bewaard worden.

De Pouilly Fuissé is een rijke, mollige en intense wijn. Heerlijk kruidig met aroma’s van noten en amandel en prachtige tonen van rijp en zacht fruit. Ten gevolge van de grote vraag wereldwijd naar deze wijnen, zijn het weliswaar geen goedkope wijnen, maar wel hele lekkere !!

Klik hier voor de catalogus.