JeanMair

Jeanmaire Brut

€ 24,99


(Bestellen per 6 flessen)
Categorieën: , , .

Productbeschrijving

De basis van het Champagnehuis Jeanmaire werd in 1933 gelegd door André Jeanmaire, wijnboer in Mesnil-sur-Oger. Dit plaatsje ligt in het hart van de Côte de Blancs, waar volgens kenners sommige van de mooiste champagnes vandaan komen.

Jeanmaire’s wijnen waren direct een enorm succes, en om aan de grote vraag te kunnen voldoen verhuisde hij naar Epernay, naast Reims de tweede Champagnehoofdstad. Na zijn overlijden in 1971 namen zijn dochter en haar man het bedrijf over. In 1982 kwam Champagne Jeanmaire in bezit van de broers Michel en Jacques Trouillard, telgen uit een vermaard Champagnegeslacht.Champagne Jeanmaire is gevestigd op Château Malakoff, een prachtige ommuurde bezitting in het hart van Epernay. Op 30 meter diepte bevindt zich een vijf kilometer lang gangenstelsel waar een constante temperatuur heerst en een ideale vochtigheidsgraad. Hier rijpen onder optimale omstandigheden ongeveer 10 miljoen flessen champagne. Voortdurende inspanningen en diverse investeringen hebben geleid tot een uitmuntende kwaliteit.

Jeanmaire heeft ruim 120 hectare wijngaard in eigen bezit. Zo’n 50% van de aanplant bestaat uit chardonnay. Hiervan wordt onder meer een voortreffelijke Blanc de Blancs (100% chardonnay) gemaakt, afkomstig van de kalkhoudende Côte de Blanc rond Epernay. Ook in andere delicate champagnes van Jeanmaire speelt de chardonnay een belangrijke rol, samen met pinot noir en pinot meunier. Bij de Jeanmaire brut en demi-sec bijvoorbeeld is het aandeel chardonnay maar liefst 30%, waardoor ze lichtvoetig en verfijnd smaken, en een verrukkelijke frisse indruk achterlaten.

 

Klik hier voor de catalogus.