Brundlmayer Gruner Veltliner Terrassen

Weingut Brundlmayer Kamptal – Terrassen Gruner Veltliner

€ 14,75


(Bestellen per 6 flessen)
Categorieën: , , .

Productbeschrijving

Weingut Bründlmayer behoort tot de top 10 op het gebied van witte wijn in Oostenrijk. Het wijngoed is een familiebedrijf en is ca. 75 Hectare groot. Willi Bründlmayer heeft het wijngoed in 1980 van zijn ouders overgenomen. Van hen heeft hij de liefde en respect voor de natuur geërfd. Hij hecht veel waarde aan het natuurlijk evenwicht in zijn wijngaarden en werkt al vele jaren biologisch. Dit houdt in dat hij geen chemische middelen gebruikt; de wijngaarden uitsluitend met organische middelen bemest (zoals compost van plantenafval) en ook geen herbiciden gebruikt. Hij maakt zeer elegante wijnen, waarin het terroir een belangrijke rol speelt. De wijngaarden liggen in en om het dorpje Langenlois in het wijnbouwgebied Kamptal (ca. 80 km ten westen van Wenen).

De wijngaarden liggen voornamelijk op terrassen en glooiende hellingen aan de oevers van de rivier Kamp (een zijrivier van de Donau). De bodem bestaat er voornamelijk uit karig primair gesteente met soms een bovenlaag van löss.

Alle druiven worden gemiddeld gezien van midden september tot soms in november met de hand geplukt in kleine kisten van 10 kg. De wijnen worden koel (niet koud!) gefermenteerd. De zeer moderne kelder van Bründlmayer biedt alle mogelijkheden tot “modern wijn maken”, maar hij streeft geen “hightech” wijnen na. Na de fermentatie in staal, rijpen de wijnen in grote houten vaten van Oostenrijkse (Manhartsberger) eiken of acacia.

 

Klik hier voor de catalogus.