Welkom bij wijncursussen van Beautiful Wines, voor uw wijncursus en wijnproeverijen in Vught

Jos Timmermans is een onderscheidende importeur en distributeur van mooie wijnen die een brede selectie van o.a. boutique wijnhuizen over de hele wereld uitzoekt en aan kan bieden. Wijnen komen uit de regio’s, Elzas, Rhône, Toscane, Veneto, Mosel, Rheingau, Barossa Valley, Marlborough, Central Otago, Rioja en nog veel meer. Jos Timmermans voert ​​de top-rated maar redelijk geprijsde labels in de wereld en is gespecialiseerd in sourcing & presentatie van de beste wijnen. De zorgvuldige selectie van merken biedt u de zekerheid van kwaliteit en value-for -money wijnen.

Het delen en opbouwen van een betere wijn kennis voor iedereen door middel van wijn activiteiten is dan ook een vanzelfsprekendheid.

Jos Timmermans heeft zijn diploma’s gehaald bij WSET (Wine & Spirits Education Trust)

In het voorjaar van 2015 organiseert Beautiful Wines dan ook een aantal wijnproeverijen op maat. Deze wijnproeverijen zijn zeer geschikt voor de wijnliefhebber die een meer uitgebreide kennis wil verwerven op wijngebied. De theorie wordt steeds geïllustreerd aan een aantal wijnen die vergelijkenderwijs worden geproefd en besproken, zodat in de praktijk duidelijk wordt gemaakt welke factoren van invloed zijn op de kleur, geur en smaak van wijn. De volgende Wijnbouwgebieden worden in 2015 besproken: Loire (maandag 1 juni), Rhone (maandag 6 juli), ( op maandag 7 september staat er een open proeverij gepland met het portfolio en deze is gratis en Champagne (maandag 12 oktober)

De proeverijen en wijncursussen worden gegeven in een mooie locatie namelijk de kookstudio van iKook aan de Helvoirtseweg in Vught. Met voldoende parkeerplaatsen in de buurt (gratis parkeren) en het station van Vught op loopafstand. Wij zorgen voor de wijnglazen en mooie wijnen.
De proeverijen zijn afzonderlijk te volgen en omvat steeds een les van elk 3 uur, waarin onder meer behandeld worden:

 

  • De techniek van het wijnproeven
  • De wijnbereidings- of vinificatiemethoden
  • De belangrijkste wijnbouwgebieden
  • 3 uur Wijncursus en wijn proeven
  • U proeft 10 mooie wijnen uit het wijnbouwgebied
  • Afsluiting met een goed gevulde kaasplank.

 

Geplaatst in Events